lördag 21 november 2015

Genomgång

Genomgångs fliken 
Senast uppdaterad: Mar 02, 2015 03:39


Genomgångs fliken är ett utmärkt funktion som ger iOS (iPhone) användare en liten för demonstration av appens funktioner. Funktionen sätt igång när användaren öppnar upp appen för första gången.  Funktionen startas endast 1 gång så vida användaren inte tar bort appen och återinstallerar den igen. 

Funktionen är till för att ge användarna en kort intro om appen. Introduktionen som du kan ange för appen är uppdelad i 3 kategorier: 

  • Generellt om appen
  • Läges baserade funktioner (platstjänster)
  • Bakgrundsljud


Men det mesta i denna funktion går att anpassa. Så du kan med andra ord skräddarsy den så att den passar dina behov. 


Viktigt: Genomgångs fliken kommer bara att visas på iOS (iPhone) enheter. Android och Mobilsajt (HTML5) användare kommer inte kunna se denna funktion.


Hur du gör: 


1. Inne på steg 1 INNEHÅLL, klicka på LÄGG TILL NY APPFLIK.

2. Ange ett namn på fliken, välj Genomgångsfliken från rullisten. Välj en ikon eller ladda upp en egen.
Spara dina ändringar. 
3.  steg 2 INNEHÅLL. Klicka på din nya flik. Det är här inne du anpassar ditt innehåll i denna funktion. 

Genomgången går i tre steg, eller rättare sagt 3 sidor som dina användare kommer att se när de öppnar upp appen för första gången.

Sida 1: Vi rekommenderar  att du anger generell information om appen på första sidan av genomgången.

Sida 2: på sida 2 rekommenderar vi att du berättar hur appen använder användarens GPS funktion. Med tanke på att användaren öppnade appen för förstagången så har de fått en uppmaning om att ge sin tillåtelse att appen spårar deras platsinformation för att kunna skicka pushmeddelanden.    


Du behöver inte ha tre sidor i genomgången av din app. Du kan välja att bara ha 1 eller 2 sidor. Bara avmarkera den ruta som du inte vill ska ingå.Spara dina ändringar när du är klar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar