onsdag 18 november 2015

RSS flöde. Automatiska nyhetsuppdateringar i appen.


RSS flöde. Automatiska nyhetsuppdateringar 

senast uppdaterad: Apr 27, 2015 05:56
RSS-flöde är ett vanligt och populärt sätt att visa upp nyheter och information.

RSS-flöde gör det möjligt att din app automatisk uppdateras med nyheter/information som i sin tur "hämtas" från en eller flera sajter ute på nätet.

Det finns många (kanske till och med de flesta) populära sajter idag som tillåter dig att du använder dig av deras flöde. Att lägga till ett RSS-flöde är bus enkelt och det uppskattas jätte mycket av användaren. Du kan förse dina användare med massa olika och intressanta nyheter, länkar till artiklar, erbjudanden och all annan tänkbar information.

Med rätt RSS-flöden kan du förse dina användare med vad de tycker är otroligt värdefull information. Gör du detta kommer dina användare att besöka din app flera gånger om dagen.
Hur du gör

1. Se till att du är på steg 1 Funktionalitet inne på din klientepanel

2. Ange ett namn. Välj RSS Flöde från rullningslisten, välj en ikon eller ladda upp en egen. 

Spara dina ändringar 


3. Gå till steg 2 Innehåll och klicka på din nya flik. Här hittar du allt innehål gällande dina RSS-flöden.

4. Ny ska du hitta och kopiera in det bästa RSS-flöden som du bara kan hitta. Tänk på att nyheterna ska uppskattas av dina användare först och främst. 

ikon RSS-flöde
Ikonen för RSS-flöden ser hur så här och du hittar dem på de flesta blogg liknande hemsidor. 
De flesta RSS-föden innehåller rss i sin URL. Men det är också vanligt att för RSS URLer att börja med ordet "feeds" eller ha .xml i slutet. Se exempel nedan.


Har ordet RSS i sin URL
Har ordet "feeds" i sin URL
URL som slutar med "xml"
Jag gör så här för att kolla om en hemsida har ett RSS-flöde på sin sida. 

Jag går till hemsidan som jag vill kontrollera och höger klickar på en blank del av sidan (inte över en bild). När du höger klickar dyker det upp en liten ruta med olika alternativ som du kan klicka på. Välj "visa sidkälla". När det har gjort detta poppar det upp en ruta som visar sidans sidkälla, se bilden nedan. Nu kan du enkelt söka efter sidan RSS-flöde genom att trycka på ctrl+f (pc) eller cmd+f (mac) och skriv in rss i sökrutan som dyker upp. Markera den URL med RSS i sig, kopiera den och klistra in den i fältet för RSS URL

Se sökfältet högst upp i vänstra hörnet som dyker upp när du trycker på ctrl+f (pc) eller cmd+f (mac) Fältet för RSS URL

Klistra in den RSS URL som du hittade


Spara dina ändringar. 

Och som vanligt behöver du hjälp är det bara att mejla mig på
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar